З 01.11.2021 р. в Україні вводять нові дорожні знаки «Платна дорога», «Зарядка електромобілів»

До уваги водіїв

З листопада набирають чинності нові стандарти безпеки в частині «Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні». Серед основних змін і уточнень, які вносяться в ДСТУ 4100: 2021:

  1. зображення дорожніх знаків приведені у відповідність з Конвенцією про дорожні знаки та сигнали й доповнені новими дорожніми знаками;
  2. внесені зміни в зображення знаків відповідно до змін нормативно-правових актів.

Вводяться нові дорожні знаки:

Стандарт доповнять знаками по прикордонній смузі відповідно до постанови КМУ від 9 листопада 2016 № 790 та графічними матеріалами про принцип встановлення і застосування знаків на одній опорі. У новому розділі стандарту вкажуть, як розміщувати знаки на щитах і фонових щитах, і введуть дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.

Зміни торкнутися і велосипедистів: в ДСТУ з’являться знаки і таблички до дорожніх знаків, які регулюють рух велосипедистів.

Також змінені знаки індивідуального проєктування: шрифт, форма стрілок, введені символи для позначення центру населеного пункту, річки.

Що стосується платних доріг, то ще в кінці 2020 року Мінінфраструктури визначило шість напрямів, де планується побудувати платні ділянки:

Вартість проїзду 100 км для легкового автомобіля не перевищуватиме 77 грн.

Введення плати за дорогу можливе лише при значному її удосконаленні та наявності альтернативного безкоштовного маршруту.

Нові дорожні знаки в Україні

Нові дорожні знаки в Україні

Нові дорожні знаки в Україні

Нові дорожні знаки в Україні

Потрібна термінова допомога адвоката?