Відмова від проходження огляду на стан сп’яніння

Лише за один місяць Бориспільський міськрайонний суд Київської області закрив провадження у ДВОХ справах про притягнення клієнтів АБ «Романа Сацика» до адміністративної відповідальності за ст.130 КУпАП. В ТРЕТІЙ же справі клієнт залишився з водійським посвідченням, сплативши лише штраф.

В усіх трьох справах про адміністративні правопорушення протоколи були складені відносно клієнтів АБ «Романа Сацика» в зв’язку з відмовою від проходження огляду на стан сп’яніння.

В кожній ситуації було детально вивчено матеріали справи про адміністративне правопорушення, витребувано з БПП в м. Борисполі УПП в Київській області всю інформацію, що стосується складення протоколів, а також документи та відеозаписи з нагрудних камер. В результаті вказаних дій було сформовано переможну правову позицію з написанням письмових пояснень від клієнтів, та з підготуванням клопотань про допит свідків.

Варто зазначити, що фактично всі клієнти, які звертаються за допомогою в аналогічних справах до АБ «Романа Сацика», не знали про наслідки відмови від проходження огляду на стан сп’яніння.

В той же час, ознайомлюючись з матеріалами в аналогічних справах, переглядаючи відеозаписи з нагрудних камер, ЖОДЕН патрульний поліцейський не повідомляв таким особам про наслідки відмови. Більшість осіб вважають, що поспішаючи у власних справах або виконуючи трудові обов’язки (навіть термінові доставки будь-яких товарів), відмовляючись від проходження огляду на стан сп’яніння, вони не понесуть жодної відповідальності.

Тож наголошуємо на тому, що особа, керуючи транспортним засобом, у випадку пропозиції патрульного поліцейського пройти огляд на стан сп’яніння, зобов’язана пройти такий огляд у встановленому законом порядку. В інакшому випадку наступає відповідальність, яка прирівнюється до керування транспортним засобом у стані сп’яніння, у вигляді 1 року позбавлення права керування транспортним засобом та 10 200 грн штрафу.

Потрібна термінова допомога адвоката?