Виконавчий напис нотаріуса визнано таким, що не підлягає виконанню

До АБ «Романа Сацика» звернувся клієнт та повідомив, що з його заробітної плати незаконно почали стягуватись грошові кошти на підставі незрозумілого йому виконавчого напису нотаріуса.

В той же час було з’ясовано, що ще в 2013 році клієнт отримував кредит в ПАТ «Альфа-Банк».

В подальшому стало відомо, що права вимоги за вказаним кредитним договором неодноразово відступались наступним юридичним особам: ТОВ «Кредитні ініціативи»; ТОВ «ФК» «ВЕСТА», та в останній раз до ТОВ «Вердикт Капітал».

05.10.2019 р. Приватним нотаріусом за заявою ТОВ «Вердикт Капітал» було вчинено виконавчий напис про стягнення з клієнта грошових коштів.

Оскільки вказаний виконавчий напис був вчинений з численними порушеннями, було пред’явлено позов про визнання його таким, що не підлягає виконанню.

Окрім того, враховуючи, що пред’явлення позову не зупиняє стягнення коштів, було подано заяву про забезпечення позову шляхом зупинення стягнення на підставі виконавчого стягнення.

Так, ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 10.03.2020р було задоволено заяву адвоката Сацика Р.В. про забезпечення позову, а в подальшому заочним рішенням Шевченківського районного суду м. Києва від 21.05.2020 р. було задоволено позов клієнта та визнано виконавчий напис таким, що не підлягає виконанню.

Потрібна термінова допомога адвоката?